MDYMM/2015/1

 

 

Tarih

20.01. 2015

Konu

413 sayılı VUK Genel Tebliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Sirküler No 

MDYMM/2015/1

 

 

 

17.1.2015 tarih ve 29239 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 444 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile; 20.1.2012 tarihli ve 28179 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 413) yürürlükten kaldırılmıştır.

 

 

413 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği uyarınca her yıl 1 Nisan - 31 Mayıs tarihleri arasında tüm kurumlar vergisi mükellefleri ile ticari, zirai ve serbest meslek kazancı elde eden (basit usul hariç) gelir vergisi mükelleflerinden merkez ve şubeler için ayrı ayrı olmak üzere Mükellef Bilgileri Bildirimi alınmaktadır.

 

Mükellef Bilgileri Bildiriminin alınmasının amacı; mükelleflere ait verilerin güncellenmesi, eksikliklerin giderilmesi ve doğruluklarının teyidi olarak açıklanmıştır.

Bu bildirimde; mükelleflerin merkez ve şube işyerine ilişkin Ulusal Adres Veri Tabanı Numarası, SGK işyeri sicil numarası, çalışan sayısı, ticaret sicil numarası ve ticaret odası bilgisi, elektrik ve doğalgaz abonelik bilgileri, işyeri kira bilgileri, NACE faaliyet kodları ve şube bazlı ciroları gibi ayrıntılı bilgiler yer almaktadır.

 

Gelir İdaresi Başkanlığınca bu bildirimler aracılığıyla temin edilen veriler kullanılarak veri tabanımızda kayıtlı verilerin güncellenmesi ve eksikliklerin giderilmesi suretiyle mükelleflerin GİB kayıtlarındaki bilgilerinin doğruluklarının büyük oranda sağlandığı anlaşılmış ayrıca  mükelleflere ilave maliyete neden olması ve meslek mensupları açısından da fazladan iş yükü oluşturması Mükellef Bilgileri Bi